Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου   

Ελάχιστα έχουν απομείνει στην ύπαιθρο ελεύθερα και για αυτό λέγονται άγρια. Όμως τα ευγενή τετράποδα, τα άλογα, φαίνεται πως ενοχλούν και κάποιοι υποστηρίζουν πως προκαλούν προβλήματα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, παρουσιάζει ένα πρόβλημα από υπάρξεως κόσμου, την σύγκρουση μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων.  

Ο Νίκος Νταλαγιάννης αντιδήμαρχος Τυρνάβου εξηγεί πως τα άγρια άλογα, που τριγυρνούν στην περιοχή προκαλούν ζημίες σε δενδροκαλλιέργειες, ειδικά στα χαμηλά δέντρα , σε καλλιέργειες και δεν αποκλείεται να γίνουν αίτιοι κάποιων τροχαίων, αφού συχνά βγαίνουν στον δρόμο.  

Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου   

Τα άγρια άλογα έχουν ιδιοκτήτες όπως σημειώνει ο δήμαρχος, αλλά δεν μπορούν να έχουν τα ονόματα τους, και για αυτόν τον λόγο οι μηνύσεις υποβάλλονται κατά αγνώστων. Μετά τις επανειλημμένες αναφορές, το τελευταίο διάστημα έχουν μαζευτεί κάποια από αυτά τα άλογα, αλλά στην πλειονότητα παραμένουν στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει ο κ. Νταλαγιάννης, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες επιδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια για να διατηρούνται οι συγκεκριμένες φυλές άγριων αλόγων.

Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου   

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα άγρια άλογα, μετά από εκατομμύρια χρόνια φυσικής βόσκησης και περίπου 10.000 χρόνια οικιακής βόσκησης, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το ευρωπαϊκό τοπίο, λόγω περιορισμού των χορτολιβαδικών εκτάσεων, αλλά και των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος