«Συζωή» – Σύλλογος γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες

Γονείς και φίλοι παιδιών με διαταραχές όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες δημιουργήσαν τον σύλλογο «Συζωή» το 2006 με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή και ποιοτική εκπαίδευση, εξέλιξη και διαβίωση.

Μέσα από τη δημιουργία του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ» προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας, δίνοντας όλα τα εφόδια που διαθέτουμε ως γονείς, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα”, της ΕΡΤ3 ο κ.Νίκος Καζαντζίδης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου. «Η πολλαπλή αναπηρία που ασχολείται ο σύλλογος ΣΥΖΩΗ έχει πολύ μεγάλο κόστος όποτε πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη αρωγή από το κράτος ώστε να καλύπτονται οι βασικές οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν. Κάθε χρόνο ψάχνουμε εκατό χιλιάδες ευρώ σημείωσε ο κ. Καζαντζίδης για να συμπληρώσουμε όλο το κόστος -ενδεικτικά το λέω-προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι απαραίτητες ανάγκες.], όπως είπε και πρόσθεσε:

«Τα σχέδια του Συλλόγου για τη νέα χρονιά είναι η μέριμνα για τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, αυτό είναι το όραμα μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και τη νέα χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου. «Ο άμεσος στόχος είναι να δημιουργηθεί μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για όλα τα παιδιά. Στη Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει και λειτουργούν τέτοιες στέγες που μπορεί να είναι από ένα διαμέρισμα δύο ατόμων, και ευρύτερα». Τόνισε τέλος «πως αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβει ο κόσμος το έργο μας και την προσφορά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος