Εάν ο ήρωας του Ντίσνεϋ, Κύρος Γρανάζης, έβλεπε μια συσκευή αναγνώρισης των συναισθημάτων, είναι βέβαιο ότι θα άναβε το λαμπάκι του συνοδού του γλόμπου.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου, μοιράζεται την εμπειρία ενός ψυχογράμματος που βγαίνει σε μόλις τρία δευτερόλεπτα με το άγγιγμα μιας συσκευής.
Πρόκειται για μια συσκευή η οποία αφορά την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών και γιατί όχι μεταξύ των μεγάλων, αναφέρει η Αναστασία Τζιώγκα, υπεύθυνη καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής. «Είναι περισσότερο μια συσκευή αναστοχασμού και αυτοελέγχου».
Φαίνεται πως η συσκευή που κατασκεύασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, διαβάζει την συναισθηματική λειτουργία του “θύμου αδένα” και φιλοδοξεί να συγκρατήσει το θυμικό, με δεύτερες σκέψεις.
Επάνω σε ένα χαρτόκουτο με μια διαβάθμιση κλίμακας ένας ενσωματωμένος αισθητήρας, πολύ κοινός και φτηνός στο εμπόριο, δίνει την αληθινή εικόνα των συναισθημάτων του χρήστη. Ακουμπώντας τα ακροδάχτυλα στον αισθητήρα, η λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος μετατρέπει την σκέψη που δημιουργείται από τον χρήστη για ένα άτομο σε αντίδραση και καταγραφή μέσω ενός αριθμού. Όσο μικρότερος τόσο πιο αρνητικά τα συναισθήματα και όσο μεγαλύτερος τόσο πιο θετικά. Τα συναισθήματα μεταφράζονται σε ηλεκτρικά σήματα.
Ένα δείκτης για να βλέπουμε τα κρυφά συναισθήματα και να τα κατευθύνουμε με θετικό τρόπο, να αναστέλλονται οι αρνητικές σκέψεις για κάποιον, όπως εξηγεί είς εκ των μαθητών, ο Νικόλαος Ράτσικας.
Η συσκευή κατασκευάστηκε σε τρείς ημέρες και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα φορητό γκάτζετ, από κάποια Startup επιχείρηση, και ως ένα προσιτό προϊόν να μπεί στην καθημερινότητα και να τεθεί στο επίκεντρο μιας παρέας, η οποία μπορεί να ανακαλύψει εκ νέου την φιλική ομήγυρη και να την διευρύνει, συζητώντας για τα εμπόδια που υψώνονται στην επικοινωνία από αρνητικές σκέψεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος