Οι γεύσεις και οι μυρωδιές που αναδύουν οι κουζίνες φέρνουν γύρω από ένα τραπέζι διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη, βρέθηκε σε μια συνάντηση μαγειρικής με ενδιαφέρουσες γευστικές αποχρώσεις.
Η Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού, αντιπρόεδρος κίνησης πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, στα σχεδόν 26 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς δράσης, αποφάσισε από πέρυσι να γνωρίσουν κυρίως οι ντόπιοι τις ξένες κουζίνες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος “Του Κόσμου οι Κουζίνες”, έχουν οργανωθεί από πέρυσι τρείς βραδιές Συριακής Κουζίνας, καθώς στην πόλη δημιουργήθηκε Συριακό εστιατόριο, όπου παραδίδονται μαθήματα συριακής μαγειρικής από τον Μαχμούτ.
Εκεί όπου εξαντλούνται οι διαφορετικές γεύσεις αρχίζουν οι επαφές των ανθρώπων, μια προσπάθεια που επιχειρείται επί χιλιετίες. Οι μεγάλες αυτοκρατορίες χωνευτήρια λαών και πολιτισμών έδειξαν τα αποτελέσματα κατά την διάλυσή τους, που κατεγράφησαν ως ανθρώπινες ιστορίες σε κινηματογραφικές τανίες, όπως «Πολίτικη κουζίνα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος