Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών

36 από τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος είχαν ταυτοποιηθεί μέσω DNA, έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Μια επώδυνη διαδικασία για τους συμμετέχοντες, την οποία αναλαμβάνουν να διαχειριστούν οι ειδικοί.   

Η ταυτοποίηση τόσων νεκρών είναι ένα δύσκολο έργο ακόμη και για τους γιατρούς που είναι εξοικειωμένοι με ανάλογες διαδικασίες, τονίζει ο Δημήτρης Ψαρούλης, ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής Α.Π.Θ.. Επίσης, υπάρχουν πολλά αντικειμενικά εμπόδια, αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια. «Απαιτείται το 99% του DNA για να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του νεκρού».

Πρόκειται για μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συγγενείς και χρέος προς την κοινωνία.

Είναι δύσκολο και ψυχρό να καλείς τους γονείς και να ανακοινώνεις τέτοια συμβάντα, εξήγησε ο κ. Ψαρούλης.

Η απόδοση των σορών στους συγγενείς των νεκρών είναι το πλέον επώδυνο ενός διήμερου θρήνου που σημαδεύει τις ζωές δεκάδων ανθρώπων για το μέλλον.

Παλαιότερα  τον πρώτο λόγο στους συγγενείς και τον τελευταίο είχε εκπρόσωπος της εκκλησίας. Όπως είπε ο κ. Ψαρούλης το 1997 με την τραγωδία του Γιάκοβλεφ στα Πιέρια, ο τότε αρχιμανδρίτης και νυν δεσπότης ο Σπύρος Βαρνάβας είχε αναλάβει να βοηθήσει τους ανθρώπους που βίωναν την τρομερή αιφνίδια απώλεια των οικείων τους.

Σήμερα την ψυχολογική στήριξη των συγγενών ανέλαβαν ειδικοί γιατροί, σε μια υπόθεση που έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμά της στις οικογένειες και στην κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος