Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη “Μαλαματίνα”

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρις ότου επαναπροσληφθούν οι 15 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν και υπογραφεί νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, γνωστοποίησαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι εργαζόμενοι της Οινοποιίας «Μαλαματίνα».

«Εδώ και τρεις εβδομάδες βρισκόμαστε σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας στο εργοστάσιο της οινοποιίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φραγγίδης, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Γνωστοποίησε δε, ότι ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε να επιτευχθεί ικανοποίηση των αιτημάτων τους μέσω της νομικής οδού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εταιρεία «ήταν και είναι βιώσιμη και κερδοφόρα και σήμερα μπορεί να έχει έναν κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδά της όλα μαζί δεν υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ», ενώ υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν υποστεί μείωση μισθού σε ποσοστό 20%.

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί απεργοί έκλεισαν τον δρόμο σε δύο οχήματα με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας που μετέφεραν εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» στη δουλειά.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος