Συνεχίζεται το “1ο θεατρικό showcase” στα 53α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου τα 53α Δημήτρια γίνονται ο τόπος συνάντησης για ελληνικές παραστάσεις και καλλιτεχνικούς διευθυντές από το εξωτερικό, μέσα από το “1ο Θεατρικό Showcase”. Στο showcase θα παρευρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου από διάφορες χώρες, εξάγοντας με αυτόν τον τρόπο το θεατρικό ταλέντο σε μέρη που διατηρούν μια ξεχωριστή θεατρική παράδοση.

Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων

 8 και 9 Οκτωβρίου / 21.00

 Τόπος: Δημοτικό Θέατρο Ανετον

 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Γιάννη Καμπύση σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη από τους «C for Circus»

Μια ιστορία αποχαιρετισμού γραμμένη σε ντοπιολαλιά που εμπνέεται από τη ζωή του πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. Με όχημα τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία, στήνεται μια τελετή αποχαιρετισμού ξαναγράφοντας τις τελευταίες σελίδες του ποιητή.

 https://dimitria.thessaloniki.gr/events/το-δαχτυλίδι-της-μάνας/

9 Οκτωβρίου / 21.00

Τόπος: Παλιά Δημοτικά Σφαγεία

Χορευτική παράσταση με τίτλο «Relic» (φώτο) του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας «OSMOSIS»

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης παρουσιάζει μια μαγική όσο και παράδοξη παράσταση εμβαθύνοντας στη μεταμόρφωση και τη γελοιότητα, εκεί όπου το παιχνίδι και η έρευνα, το εξαντλητικό νόημα και η ανοησία ενισχύουν το ένα το άλλο. Η λατινική ρίζα της λέξης Relic (Relinque) παραπέμπει σε αυτό που απομένει: πρόσωπα, γλώσσες, ιστορίες. Το έργο ξεδιπλώνεται σαν ένα ταξίδι μεταμορφώσεων και η ιστορία του είναι… τόσο η ιστορία ενός προσώπου, όσο κι ενός τόπου. Το χιούμορ εναλλάσσεται με την ανησυχία και το παράδοξο με το οικείο. Σε αυτό τον κόσμο, το απόκοσμο φαντάζει αφοπλιστικά ανθρώπινο.

https://dimitria.thessaloniki.gr/events/relic/

10 Οκτωβρίου / 12.00

Τόπος: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 Βιντεοσκοπημένη θεατρική παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και σε συνεργασία με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Εδώ θα δούμε την αρχαία τραγωδία ως ροκ παράσταση. Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης βάζει στην πρίζα τις Βάκχες και το θεό Διόνυσο μπροστά από το μικρόφωνο. Το συγκεκριμένο βίντεο της παράστασης «Βάκχες» του Ευριπίδη είναι μια παραγωγή του 2018 από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

https://dimitria.thessaloniki.gr/events/βάκχες-του-ευριπίδη/

10 Οκτωβρίου / 17.00

Τόπος: Βασιλικό θέατρο

Θεατρική παράσταση με τίτλο «After the Campsite: Από δω κι εμπρός» του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα

Μια παράσταση – project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ. Το πρότζεκτ δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον.

https://dimitria.thessaloniki.gr/events/after-the-campsite-από-δω-κι-εμπρός/

10 και 11 Οκτωβρίου / 21.00

Τόπος: Παλιά Δημοτικά Σφαγεία

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας» της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Σαράντου – Γεώργιου Ζερβουλάκου

Το νέο έργο της Αλεξανδρας Κ* στροβιλίζεται δαιμονισμένα και περίτεχνα γύρω από τη σύγκρουση της παλιάς και της νέας γενιάς. Στο μάτι του κυκλώνα ο Αντώνης Τάδε, με το αυθαίρετο  εξοχικό που παλεύει να το σώσει με νύχια και με δόντια. Μια σύγκρουση  του ατόμου με το κράτος με πολλές υπόγειες και αποκαλυπτικές διαδρομές. Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Πειραματικής Σκήνης- Ι του Εθνικού Θεάτρου.

https://dimitria.thessaloniki.gr/events/επαναστατικές-μέθοδοι-για-τον-καθαρ/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος