Σύνδεση των Μεστών με τον Βόλο ζητούν τοπικοί φορείς της Χίου

Με αίτημα την σύνδεση του λιμανιού των Μεστών με τον Βόλο επανέρχονται ορισμένοι φορείς του νησιού, ζητώντας την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ενδοχώρα.

Σύνδεση των Μεστών με τον Βόλο ζητούν τοπικοί φορείς της Χίου

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θοδωρής Πυλιώτης, εξηγεί πως οι λόγοι του αιτήματος είναι οικονομικοί.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μυλωνάδη, πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Χίου, ο Σύλλογος με επιστολή του προς τον γεν. γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, αυτό «θα βοηθήσει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού, αλλά και τους κατοίκους που θέλουν να μετακινηθούν απευθείας τόσο στον Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα… Θα βοηθήσει πολύ στη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της Χίου η οποία δυστυχώς δεν έχει απευθείας αεροπορική σύνδεση τα τελευταία χρόνια με προορισμούς εκτός Ελλάδας και βασίζεται από το εξωτερικό μόνο στην τουριστική αγορά της Τουρκίας που είναι πολύ ευάλωτη και στους ομογενείς εκ Αμερικής που κατάγονται από το νησί».

Σύνδεση των Μεστών με τον Βόλο ζητούν τοπικοί φορείς της Χίου

Η απόσταση από το λιμάνι των Μεστών είναι η ίδια με εκείνη από το λιμάνι του Πειραιά με την Χίο. Έτσι, οι περισσότεροι επισκέπτες με ΙΧ το καλοκαίρι αναγκάζονται να ταξιδέψουν γύρω στις τρείς ώρες μέσω Θεσσαλονίκης ή Πειραιά.

Η σύνδεση με τον Βόλο θα εξυπηρετήσει επίσης τον φοιτητικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, όπως και εκείνους που σπουδάζουν στην Χίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος