Συναυλίες θρησκευτικής μουσικής από τον Δήμο Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχεσεων του Δήμου Καλαμαριας και το “Φωνητικό Σύνολο” την Τρίτη 12/4, Τετάρτη 13/4 και Πέμπτη 14/4/2022 και ώρα 20.30, οργανώνουν θεματικό κύκλο Συναυλιών Θρησκευτικής Μουσικής.

Οι μουσικές συνθέσεις που αντλούν την έμπνευσή τους από το θείο – όπως άλλωστε και οι εικαστικές δημιουργίες, αλλά και η εκκλησιαστική αρχιτεκτονική – στο πέρασμα των αιώνων μας έχουν κληροδοτήσει με αναρίθμητα αριστουργήματα και αποτελούν ένα διακριτό πεδίο της Τέχνης. Ο καλλιτέχνης, στην προσπάθειά του ν’ αποδώσει το “άκτιστο”, το υπερβατικό, αλλά και το βίωμα της πίστης, υιοθετεί μια μορφοπλαστική “γλώσσα”, η οποία διαφέρει από αυτήν που χρησιμοποιεί στα έργα με κοσμικό χαρακτήρα.

Οι ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, περίοδος “αναγέννησης” της φύσης αλλά και αναστοχασμού, είναι ίσως οι προσφορώτερες, για να επιτελεστεί μια προσέγγιση στη θρησκευτική μουσική.

Προς τούτο, τις προαναφερθείσες ημέρες και ώρες, δέκα φωνητικά και δύο ορχηστρικά σύνολα, θα μας παρουσιάσουν (με όλες τις προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου δημοσίων εκδηλώσεων) στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, έργα θρησκευτικής μουσικής.

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Πληροφορίες κρατήσεις: 2313314577

Απαιτείται πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος