Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς συνάντηση ανάμεσα στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκο Αναστασιάδη και την Δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, στην οποία συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και η Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Παρασκευή Αλιζώτη.

Η συνάντηση αποτέλεσε αφετηρία μιας νέας εποχής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καλαμαριάς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Καλαμαριά φιλοξενεί στα διοικητικά της όρια, στην περιοχή του Φοίνικα το Αγρόκτημα του ΑΠΘ καθώς και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Δήμαρχος Καλαμαριάς ενημέρωσε εκτενώς τις Πρυτανικές Αρχές για το εμβληματικό έργο του Δήμου Καλαμαριάς «Ανάπλαση τμημάτων της Ανατολικής Καλαμαριάς», μέσω του οποίου θα αναπλαστούν όλοι οι οδοί γύρω από το αγρόκτημα του ΑΠΘ, βελτιώνοντας την πρόσβαση, το περιβάλλον και τη λειτουργική σύνδεση της περιοχής με το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα.

Συζητήθηκαν, επίσης, και διευθετήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διάνοιξη των οδών Κακουλίδη και Πόντου, ενόψει της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης,.

Η συζήτηση κατέληξε στη συμφωνία για μια γενικευμένη συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και το Πανεπιστήμιο, με κοινές πρωτοβουλίες που αφορούν στην επιστημονική υποστήριξη σε μια σειρά θεμάτων.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση για τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας, προκειμένου να θεσμοθετηθεί και να επεκταθεί η συνεργασία σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ, το οποίο, όπως συμφωνήθηκε, πρέπει να αναδειχθεί ως φιλόξενος, ζωντανός χώρος για τους φοιτητές, αλλά και να ανοίξει στην πόλη της Καλαμαριάς με δράσεις εξωστρέφειας, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης μας και το Αγρόκτημα αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους χώρους της. Είναι τιμή για την Καλαμαριά να φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του ΑΠΘ, που μαζί με την Εθνική Σχολή Δικαστών, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου καθιστούν την Καλαμαριά έναν εκπαιδευτικό κόμβο. Είναι δέσμευσή μας αυτούς τους σπουδαίους φορείς να τους αναδείξουμε και να τους συνδέσουμε ενεργά με την κοινωνία και την πόλη», τονίζει η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος