Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους δύναται να θεμελιωθεί και να επεκταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία του Οργανισμού με το Δήμο και κατατέθηκαν προτάσεις δράσεων που θα επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο πλευρών και θα ωφελήσουν σημαντικά τα παιδιά και τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε: «Πραγματικά θεωρούμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορεί να είναι πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο σήμερα, γιατί το καταξιωμένο του έργο που έχει ωφελήσει κάθε σπιτικό, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνα, σήμερα επεκτείνεται στο Δήμο μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κο Γιαννόπουλο ότι στην ανεκτίμητη αυτή προσφορά θα προσπαθήσουμε με την ψυχή μας και πάνω από όλα με τις δυνατότητές μας να συμβάλλουμε και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνέργειες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαριστώντας το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, για την έως τώρα συνεργασία τους με τον Οργανισμό και για την ευαισθησία που τους διακρίνει σε θέματα παιδικής προστασίας, ανέφερε: «Αισθάνομαι ότι σήμερα γνωρίσαμε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να κάνουν τη διαφορά, καταθέτουν την ψυχή τους, τις γνώσεις τους και παρέχουν περισσότερες δυνατότητες, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι και πάντα δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Σήμερα υπογράψαμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με ουσία και πραγματικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και να εξασφαλίσουμε την ευημερία τους.»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη
Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναλαμβάνει:

Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ