Σύλληψη ενός ατόμου στην Πιερία για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

Σύνοψη
  • Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε Δωδεκάνησα και Πελοπόννησο.

Συνελήφθη χθες (19 Μαρτίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, ημεδαπός συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Ηλείας και προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, ισχυρίστηκε ότι είναι δικαιούχος αναδρομικών ποσών και ζήτησε να καταθέσει χρήματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί δήθεν η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 6.121 ευρώ, το οποίο παρέλαβε λίγο αργότερα ο συλληφθείς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, στις 4 Μαρτίου 2024 δρώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα σε περιοχή των Δωδεκανήσων, με αποτέλεσμα να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος συνεργός, τηλεφώνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2024 σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Μεσσηνίας και με το ίδιο πρόσχημα, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος