Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης: Διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ η λεία της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση οπλισμού, στοιχείο που μαρτυρά την επικινδυνότητα της ομάδας.

Πρόκειται για μία ομάδα ιδιαίτερα σκληρών και οπλισμένων εγκληματιών με καταγωγή από τη Γεωργία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να φτάσουν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να συνεργαστούν με την γαλλική αστυνομία, καθώς ο αδελφός του ενός, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γαλλία.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Από το πρωί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εφόδους στα σπίτια των μελών της σπείρας και συνέλαβαν τους πέντε Γεωργιανούς 42, 34, 36 και 39 χρονών, καθώς από την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε σειρά κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως τον περασμένο χρόνο.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Απρίλιο διέρρηξαν κατάστημα από το οποίο αποκόμισαν λεία 149.000 ευρώ. Περίπου την ίδια περίοδο λήστεψαν με την απειλή όπλου έναν πεζό, ενώ ενέχονται σε τρεις διαρρήξεις οικιών, μία κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και μία κλοπή μοτοσυκλέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική λεία της σπείρας υπολογίζεται σε περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Στα σπίτια των μελών της σπείρας βρέθηκαν τουλάχιστον τρία όπλα, ένα πιστόλι και δύο περίστροφα, τα οποία θα σταλούν στο εγκληματολογικό για ανάλυση. Βρέθηκαν ακόμα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, όπως ρολόγια και μικρά χρηματικά ποσά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν και άλλα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για άλλα αδικήματα.

Οι πέντε Γεωργιανοί κρατούνται και θα παρουσιαστούν αύριο στον εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος