Σε 17 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα σχολικού πρωταθλήματος, στο γήπεδο του «Αχιλλέα Τριανδρίας» στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σ’ αυτούς που συνελήφθησαν είναι και δέκα ανήλικοι. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 16 έως 19 ετών, μαθητές που φοιτούν στα δύο σχολεία, τα οποία αγωνίζονταν (16ο ΓΕΛ Ξηροκρήνης και 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς).
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για βίαια επεισόδια, τα οποία ξέσπασαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκαν καταδρομικά προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, κρατώντας σιδηρολοστούς, ξύλα κ.ά. τα ίδια άτομα κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.
Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος