Συλλαλητήριο με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιπυρική προστασία διοργανώνουν απόψε (13/7) εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Μέλη των εργατικών σωματείων συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης, δασοπροστασίας και πυροπροστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ειδικά σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών για τις βιομηχανικές περιοχές, τις εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας, αλλά και όλους τους χώρους δουλειάς.

Τα εργατικά σωματεία επισημαίνουν ότι η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο που ξέσπασε μέσα στον αστικό ιστό, σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και χώρους δουλειάς, αποκάλυψε με δραματικό τρόπο τις εγκληματικές ελλείψεις στην πρόληψη και την αντιπυρική προστασία, ενώ τονίζουν ότι τους τελευταίους μήνες έχουν εκδηλωθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές πυρκαγιές σε εργοστάσια με επικίνδυνα υλικά, όπως ανακυκλώσιμα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος