“Σχώρα με, ρε μάνα”: Μία συγγνώμη από καρδιάς εγκλείστων που διεκδικούν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Το πέμπτο συλλογικό λογοτεχνικό έργο των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές Νιγρίτας, με τίτλο “Σχώρα με, ρε μάνα“, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο Ζιντζιρλί Τζαμί, στις Σέρρες, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής που λειτουργεί στο σχολείο από το 2017.

Σύμφωνα με την κα Νεκταρία ΤζιώραΔιευθύντρια 2η Ευκαιρίας Νιγρίτας, το έργο αποτελεί μία κραυγή αγωνίας των εγκλείστων, για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, με τα παιδιά να μετουσιώνουν σε ποίηση το περιβάλλον της φυλακής, ενώ, όπως είπε, διαχωρίζονται οι πράξεις από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο τίτλος του βιβλίου που προέρχεται από τον Μηνά, μαθητή του σχολείου, είναι μία συγγνώμη στη μάνα που βγήκε πηγαία από την ψυχή. Το μολύβι στο χέρι του Μηνά γίνεται εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, ξυπνώντας δυνατά συναισθήματα στον αναγνώστη, που, διαβάζοντας τα ποιήματα, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με ανθρώπους με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και ευαισθησίες. Στην προκειμένη περίπτωση, η ποίηση γίνεται ακόμη θεραπεία ψυχής και κίνητρο για επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

“Μάνα σε έχω πληγώσει τόσο πολύ, όταν εγώ σε πληγώνω εσύ μου δίνεις στοργή και αγάπη….σου έχω τόση αγάπη που δεν έχω λόγια να σου την περιγράψω…ήρθες στο κελί μου να με δεις, μα δεν μπορώ να σε δω στα μάτια, σβήσε με και προχώρα”…. είναι κάποιοι από τους στίχους που προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος