Σχέση τέχνης- πολιτικής: Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη

Για τη σχέση της πολιτικής με την τέχνη μίλησαν στην ΕΡΤ3, οι ηθοποιοί Ηρώ Μουκίου και Γιώργος Ηλιόπουλος.

Η διάθεση των κυβερνώντων είναι αποκλειστικά ανθρωποκεντρική, είπε η κα Μουκίου αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζώων και ζήτησε αυστηροποίηση των νόμων για την κακοποίηση τους.

Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος με αφορμή την παράστασή του “Μέχρι τελικής πτώσεως“, η οποία σήμερα παρουσιάζεται στο δημοτικό θέατρο Κομοτηνής, είπε ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι το αφηρημένο, είναι χάρτης και ένας τρόπος να βγάλουμε συμπεράσματα από το παρελθόν και να διεκδικήσουμε το αύριο, δεν είναι τσιτάτο ή σύνθημα είναι απαραίτητο εργαλείο, ένας αγώνας που δεν πρέπει να σταματήσει.

“Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη”, κατέληξε χαρακτηριστικά. Για την γνωστή ατάκα εδώ και χρόνια “οι πολιτικοί παίζουν θέατρο”, η κα Μουκίου σχολίασε ότι “δεν πρέπει να συγχέουμε την υποκρισία με την υποκριτική”.

Σε ό,τι αφορά την παράστασή του, ο κ. Ηλιόπουλος την χαρακτήρισε μία τρελή κωμωδία που αποδομεί στερεότυπα, όπως οι άντρες δεν κλαίνε, μόνο η αντρική φιλία είναι ουσιαστική κλπ, ενώ υπάρχει πολύ χιούμορ σε σχέση με την αντρική φύση και τον τρόπο με τον οποίο οι άντρες αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος