Αυτό που έως πρότινος φαινόταν αυτονόητο για τον ανεπτυγμένο κόσμο, μια καλή διατροφή, μοιάζει με όνειρο που τελείωσε.
Από την γεωργική επανάσταση στην Μεσοποταμία πριν από 12.000 χρόνια μεσολάβησε η βιομηχανική επανάσταση και η επομένη γεωργική επανάσταση του 20ο αιώνα έφερε την χρησιμοποίηση των φυτοφαρμάκων και των τεχνιτών λιπασμάτων, που κατέστησαν τις τροφές επικίνδυνες.
Η στροφή προς τα απαλλαγμένα από χημικά πρόσθετα τρόφιμα αγγίζει παραγωγούς και καταναλωτές που συναντώνται στο Ζάππειο, στο «Super Food Festival 2024».
Η Αναστασία Νύκταρη, διατροφολόγος σημειώνει ότι η ζήτηση για τέτοια τρόφιμα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί και για το περιβάλλον.
Οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για τα οφέλη των ανεπεξέργαστων τροφών σε σχέση με τις βλάβες που προκαλούν τα επεξεργασμένα προϊόντα, τα οποία λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται κατά την παραγωγή τους, θα έπρεπε να αποφεύγονται.
Στο Ζάππειο έχουν συγκεντρωθεί 100 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, με κάθε είδους προϊόντα οργανικής και βιολογικής καλλιέργειας, που μπαίνουν καθημερινά στο πιάτο των καταναλωτών.
Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ οι επισκέπτες της εκθέσεως μπορούν να ενημερωθούν για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και να καταλάβουν την αξία των αγνών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Επισημαίνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη και το δωρεάν πάρκινγκ θα βοηθήσει εκείνους που θα επιλέξουν να μεταβούν στον χώρο με ΙΧ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος