Στον Ευρωπαϊκό Νότο είναι αφιερωμένη η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Array

Το μεγαλύτερο, διεθνές ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου, που διοργανώνεται στη χώρα μας, ένα σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELLEXPO στα περίπτερα 13 και 15.

Η φετινή 14η διοργάνωση έχει ως κεντρικό θεματικό αφιέρωμα τον Ευρωπαϊκό Νότο στη λογοτεχνία, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στην πολιτική. Στο πλαίσιο της «Αναζήτησης του Νότου» πολλοί και σημαντικοί είναι οι συγγραφείς που αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ περιλαμβάνει επίσης τέσσερις μεγάλους θεματικούς άξονες: Το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, την εκατοστή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, το Προσφυγικό Ζήτημα και το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας-Κίνας 2017. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επίσης το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το Φεστιβάλ Μετάφρασης που πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ενώ η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί ταλαντούχους δημιουργούς από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2004 θέτοντας ένα νέο ζητούμενο: να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου, δημιουργώντας έναν νέο κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών στον χώρο της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής.

Η ΔΕΒΘ είναι η μόνη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα αποτελώντας ένα πολιτιστικό σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Βαλκανίων, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Τη ΔΕΒΘ διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Η ΔΕΒΘ, στα δεκατέσσερα χρόνια λειτουργίας της, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας με διεθνή αναγνώριση, ενώ από το 2006 είναι μέλος του «κλαμπ Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου» και συμμετέχει στις ετήσιες επαγγελματικές συναντήσεις που οργανώνει η ΔΕΒ Φραγκφούρτης.

Η φετινή έκθεση σε αριθμούς: 
10.000 τ.μ.
400 εκθέτες
250 εκδηλώσεις
Περισσότερες από 20 χώρες
Περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σημαίνει: Λογοτεχνικές Συναντήσεις / Ημερίδες, Εργαστήρια, Ομιλίες / Στρογγυλά Τραπέζια / Επαγγελματικές Συναντήσεις / Φιλολογικό Καφενείο / Προβολές / Εικαστικά και Θεατρικά Δρώμενα / Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική γωνιά

Ώρες Λειτουργίας:
Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: 15:00 – 21:00
Παρασκευή 12 Μαΐου: 10:00 – 21:00
Σάββατο 13 Μαΐου 2017: 10:00 – 22:00
Κυριακή 14 Μαΐου 2017: 10:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος