Στον εισαγγελέα διαβίβασε τις καταγγελίες εναντίον του καθηγητή του ΚΩΘ επισημαίνει η διοίκηση

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβίβασε τις καταγγελίες εναντίον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η διοίκηση του Ωδείου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα η πρώτη καταγγελία ήρθε σε γνώση του διευθυντή του ΚΩΘ στις 12 Μαρτίου 2021. Αφορούσε αναφορά σπουδάστριας για την περίοδο 2010-11, όταν ήταν 15 – 16 ετών. Κατήγγειλε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον της. Το ΚΩΘ διαβίβασε την αναφορά στον εισαγγελέα στις 26 Μαρτίου.

Η δεύτερη καταγγελία σπουδάστριας υποβλήθηκε στις 29 Απριλίου 2021 κατά του ίδιου καθηγητή για περιστατικά που συνέβησαν την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2020. Το ΚΩΘ διαβίβασε και πάλι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών την καταγγελία στις 15 Ιουνίου 2021, προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι καταγγελίες αναφέρθηκαν στον εν λόγω καθηγητή ο οποίος της αρνήθηκε, τονίζεται στην ανακοίνωση. Το ΔΣ του ΚΩΘ αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών. Καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων στον καθηγητή που είναι υπάλληλος ορισμένου χρόνου, το μόνο που μπορεί να κάνει το ΚΩΘ είναι να επανεξετάσει τη σύμβασή του όταν αυτή λήξει, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ