Στον εισαγγελέα διαβίβασε τις καταγγελίες εναντίον του καθηγητή του ΚΩΘ επισημαίνει η διοίκηση

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβίβασε τις καταγγελίες εναντίον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η διοίκηση του Ωδείου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα η πρώτη καταγγελία ήρθε σε γνώση του διευθυντή του ΚΩΘ στις 12 Μαρτίου 2021. Αφορούσε αναφορά σπουδάστριας για την περίοδο 2010-11, όταν ήταν 15 – 16 ετών. Κατήγγειλε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον της. Το ΚΩΘ διαβίβασε την αναφορά στον εισαγγελέα στις 26 Μαρτίου.

Η δεύτερη καταγγελία σπουδάστριας υποβλήθηκε στις 29 Απριλίου 2021 κατά του ίδιου καθηγητή για περιστατικά που συνέβησαν την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2020. Το ΚΩΘ διαβίβασε και πάλι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών την καταγγελία στις 15 Ιουνίου 2021, προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι καταγγελίες αναφέρθηκαν στον εν λόγω καθηγητή ο οποίος της αρνήθηκε, τονίζεται στην ανακοίνωση. Το ΔΣ του ΚΩΘ αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών. Καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων στον καθηγητή που είναι υπάλληλος ορισμένου χρόνου, το μόνο που μπορεί να κάνει το ΚΩΘ είναι να επανεξετάσει τη σύμβασή του όταν αυτή λήξει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος