Στον εισαγγελέα 31 συλληφθέντες μετά την εισβολή στο ΑΠΘ

Αλληλέγγυοι, και φοιτητές από διάφορους πολιτικούς χώρους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να αποτρέψει έκνομες δράσεις, παραβατική συμπεριφορά και άσκηση βίας εντός των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εισέβαλαν εχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έπειτα από τρεις και πλέον ώρες η αστυνομία,  παρουσία Εισαγγελέα, προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον χώρο και προέβη στη σύλληψη 31 ατόμων. Σε σύνολο δεκάδων χιλιάδων φοιτητών του ΑΠΘ, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας μπογιές και διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως διευκρίνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, η ομάδα των νεαρών, φοιτητών και εξω-πανεπιστημιακών, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κατέλαβαν τους χώρους της Πρυτανείας εκδιώκοντας τους εργαζομένους υπαλλήλους και, ως  όφειλε, ενημέρωσε την εισαγγελία, η οποία με την σειρά της ζήτησε αστυνομική παρέμβαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος