Στο πλευρό των καινοτόμων επιχειρήσεων το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη

Οι προοπτικές συνεργασίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη (DT&S) με την επιχειρηματική κοινότητα και με προτεραιότητα σε καινοτόμα έργα και δράσεις παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Νίκος Λαμπρογεώργος, Senior Account Manager Δημόσιου Τομέα της εταιρείας Cisco για την Ελλάδα & Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Το DT&S ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια από τη Cisco σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και η προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού.

Στο πεδίο της συνεργασίας του DT&S με το ΕΒΕΘ, ο κ. Λαμπρογεώργος επισήμανε ότι υφίσταται η δυνατότητα για δωρεάν εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, ενώ παράλληλα το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων έχει “ανοιχτές τις πύλες” του για συνεργασίες με εταιρίες σε

καινοτόμα έργα, Μάλιστα το Κέντρο σκοπεύει να υλοποιήσει ένα 5G Campus, όπου μεταξύ άλλων θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει προϊόντα και υπηρεσίες, που αξιοποιούν το 5G.

Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς του φιλοξενεί κάθε εβδομάδα και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης.

Μεταξύ των υλοποιημένων και τρεχόντων πιλοτικών έργων του Κέντρου περιλαμβάνεται το σύστημα διαχείρισης δεδομένων επισκεψιμότητας για το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, η Έξυπνη Διασταύρωση (ΕΚΕΤΑ και Δήμος Αλεξανδρούπολης), οι Γωνιές Βοήθειας Πολιτών – ALL LINE (Δήμος Θεσσαλονίκης και City College), εφαρμογές τηλεκπαίδευσης κα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος