Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία δυο μαθήτριες από την Σκύδρα

Από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, το Βασιλικό Παλάτι της Νάπολης φιλοξένησε την πρωτοβουλία Next Generation AI, η οποία προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας στο πλαίσιο της περιοδεύουσας πανεπιστημιούπολης “Scuola Futura”. Αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 40 χώρες συναντήθηκαν με ειδικούς, ιδρύματα και επιχειρήσεις για να συζητήσουν βασικά θέματα και εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εργαστήριο προσανατολισμού.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 6.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 280 μέντορες και εκπαιδευτές, μαζί με πάνω από 50 εταιρείες τεχνολογίας και νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν μέσω δημόσιας πρόσκλησης.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν δύο μαθήτριες από το Λύκειο της Σκύδρας η Αναστασία Τερζίδη και η Μαρία Λαμπρίδου. Στην εκπομπή “Περίμετρος μίλησαν οι μαθήτριες και ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστοφορίδης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος