Στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Κιλκίς ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι αρωγός του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Πανεπιστημίου, στο Κιλκίς.

Επισήμανε, δε, πως ήδη έχουν προχωρήσει δράσεις ενίσχυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., και τόνισε τη στενή και αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του υπουργείου και της νέας πρυτανικής αρχής.

Ο πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σταμάτης Αγγελόπουλος, κατά τη συνομιλία του με τον υπουργό Παιδείας, επισήμανε ότι βασικός στόχος της νέας πρυτανικής αρχής είναι η ενδυνάμωση των περιφερειακών τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα και η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών όπου εκτείνεται το Πανεπιστήμιο. Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στον κ. Πιερρακάκη το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ειδικότερα, του κόμβου του Κιλκίς μέσω της δημιουργίας παράλληλου προγράμματος σπουδών, που θα είναι απόλυτα συναφές με τον επιστημονικό προσανατολισμό του τμήματος και της σχολής.

Ο κ. Πιερρακάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη ΔΕΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος. Στην ξενάγηση και στην ενημέρωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και φορείς της πόλης του Κιλκίς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος