Στις αποθήκες Κορδογιάννη τα στούντιο της ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας

Μπορεί οι χτισμένες το 1968 αποθήκες Κορδογιάννη να μοιάζουν να είναι τώρα εγκαταλελειμμένες και ανενεργές, αλλά μέσα σε αυτά τα κτίρια, που σήμερα χωρίζονται σε 16 διακριτούς χώρους, συνολικού εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών σε συνολική έκταση 83 στρεμμάτων, θα μπορεί μελλοντικά να στηθεί ολόκληρο σκηνικό πόλης. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο -το μέγεθος του ακινήτου και ο τρόπος με τον οποίο είναι κατασκευασμένο- ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του ανάμεσα σε πολλά άλλα, που είδαν οι άνθρωποι της παραγωγού εταιρίας NU Boyana Film Studios στην ταινία του Αν. Μπαντέρας το προηγούμενο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η μητρική εταιρία των στούντιος στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένει τις προμελέτες για τις προτεινόμενες εργασίες και τις πιο μόνιμες παρεμβάσεις στον τεράστιο χώρο (εμβαδού όσο, περίπου, τρία επαγγελματικά γήπεδα ποδοσφαίρου!), ώστε να ακολουθήσει το κατασκευαστικό κομμάτι, με βάση πάντα τις ελληνικές προδιαγραφές.

«Αρχικά, όταν άκουσα για τη δημιουργία των στούντιο του Χόλιγουντ στο ακίνητο, το πρώτο συναίσθημά μου ομολογώ πως ήταν επιφυλακτικότητα, κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα. Καθώς όμως τα προβλήματα λύνονταν και ο δισταγμός υποχωρούσε, άρχισε ο ενθουσιασμός, όχι μόνο για το όφελος που θα είχαν οι ιδιοκτήτες κι εγώ ως αρχιτέκτονας, αλλά και συνολικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα. Είναι θαυμάσιο για τη φήμη και την οικονομία της πόλης ότι γίνεται κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη», εξομολογείται ο αρχιτέκτονας του πρότζεκτ κ. Λεονταρής, ο οποίος υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που -όπως λέει- έπαιξαν για την προσέλκυση και πραγματοποίηση της επένδυσης οι κύριοι Πάνος Κουάνης (πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων -ΕΚΟΜΕ), Απόστολος Τζιτζικώστας (περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας) και Αλέξανδρος Θάνος (τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας), αλλά και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και οι υπηρεσίες του δήμου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος