Στις 30 Οκτωβρίου ο νέος κύκλος αναρτήσεων δασικών χαρτών

Περιλαμβάνονται πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Από την Πέλλα (το σύνολο του νομού), την Καβάλα, το Κιλκίς (εκτός Πολύκαστρου και Πευκοδάσους), την Ημαθία και τις Σέρρες ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου ο νέος κύκλος αναρτήσεων δασικών χαρτών. Στις υπόλοιπες περιοχές – συνολικά αντιστοιχούν στο 17% της χώρας– οι χάρτες θα αναρτηθούν σταδιακά έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος, υπέγραψε την απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι 22 Διευθύνσεις Δασών, στις οποίες θα γίνει ανάρτηση δασικών χαρτών μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σε αυτές περιλαμβάνονται, επίσης, τελικά η Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά τις
ενστάσεις των υπηρεσιών σχετικά με την ανάγκη επικαιροποίησης των χαρτών.
Για τις παραπάνω περιοχές η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εργαλείων των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων, αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου 2017. Για όλες τις περιοχές, των 22 διευθύνσεων δασών, η διάρκεια υποβολής των παραπάνω εργαλείων θα είναι 105 ημέρες. Ο πολίτης που θα εντοπίσει πρόβλημα σε έκτασή του σε αναρτημένο δασικό χάρτη θα πρέπει, εφόσον το επιθυμεί, να υποβάλει αντίρρηση, καταβάλλοντας το σχετικό τέλος και καταθέτοντας τοπογραφικό διάγραμμα.

Διορθώνονται με μια απλή αίτηση στις δασικές υπηρεσίες ή ηλεκτρονικά:

-Λανθασμένα όρια δασικών εκτάσεων ή αγροτεμαχίων
-Λανθασμένη εκτίμηση του είδους της βλάστησης
-Παράλειψη στοιχείων ή λάθος αντιστοίχιση στοιχείων
-Πρόδηλα σφάλματα

Εξάλλου, με την εκκίνηση της διαδικασίας ανάρτησης των νέων χαρτών, το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις – σεμινάρια σε Βέροια, Κιλκίς και Σέρρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ