Στην Κέρκυρα το «SUN PRINCESS» στο παρθενικό του ταξίδι

Έμπνευση, σχεδιασμός και μηχανική στην υπηρεσία των περιηγητών των θαλασσών, θέτει το κρουαζιερόπλοιο «SUN PRINCESS», το οποίο έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας.   

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, είναι από τους τυχερούς που καταγράφουν το παρθενικό ταξίδι από το 15ο κατάστρωμα στην γέφυρα του πλοίου.

Ο καπετάνιος Greg Streeat, που έχει πλεύσει στην Κέρκυρα πολλές φορές, εξηγεί πως είναι μια μεγάλη ευθύνη και κάθε πλούς είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς πολλών ανθρώπων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει φέτος την Κέρκυρα εννέα φορές και η πλειονότης των επιβατών είναι από την βόρειο Αμερική. Από το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα πλέει στην ζεστή θάλασσα της Καραϊβικής.

Στην Κέρκυρα το «SUN PRINCESS» στο παρθενικό του ταξίδι

Ο Σπύρος Ζερβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΟΛΚ, εξηγεί ότι ήδη έχει αποβιβαστεί το 90% των επιβατών και η εξυπηρέτηση 4.200 ανθρώπων απαιτεί μεγάλη οργάνωση επί του εδάφους, προκειμένου να περιηγηθούν στην πόλη ή σε εκδρομές στο νησί. Όπως σημειώνει ο κ. Ζερβόπουλος το πλοίο κινείται με LNG –υγροποιημένο αέριο και έτσι αφήνει σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όλα συνδυάζονται με υψηλή τεχνολογία που δημιουργούν την νέα γενιά πλοίων.

Το επίλεκτο πλήρωμα  1.600 ανθρώπων προσφέρει ένα άνετο, ασφαλές και απολαυστικό ταξίδι σε 4.300 επιβάτες που θεωρούνται προσκεκλημένοι.

Στην Κέρκυρα το «SUN PRINCESS» στο παρθενικό του ταξίδι

Με 18 ορόφους/καταστρώματα μοιάζει με μικρό ουρανοξύστη. Στο 9ο κατάστρωμα καμπάνες με μπαλκόνι, προσφέρουν θέα στην ατελείωτη θάλασσα και ιδιωτικότητα.   

Στα 365 μέτρα του σκάφους λειτουργούν είκοσι εννέα εστιατόρια, δυο καζίνο, επτά – οκτώ χώροι ψυχαγωγίας, τρείς κινηματογράφοι και υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων με πισίνες, γυμναστήρια κ.ά. για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για ένα ταξίδι 5-6 ημερών, όχι τον Αύγουστο μήνα το κόστος μιας εσωτερικής καμπίνας μπορεί να ξεκινά από τα 600-650 ευρώ το άτομο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφ’ όσον η κράτηση γίνει εγκαίρως, μήνες προτού ξεκινήσει η σεζόν.

Στην Κέρκυρα το «SUN PRINCESS» στο παρθενικό του ταξίδι

Το πλοίο που απέπλευσε από την Φλόριντα των ΗΠΑ, μεταφέρει τους ταξιδιώτες στην Μεσόγειο. Κατασκευασμένο για να συνδέει ανθρώπους, τόπους και πολιτισμούς, αποτελεί μια καταπληκτική εμπειρία. Κυνηγώντας τον ήλιο όταν βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα, στο βαθύ μπλέ και το γαλάζιο, με γυάλινες επιφάνειες, να αντανακλούν το μεσογειακό φώς.   Οι φουτουριστικές λεπτομέρειες καθιστούν τον πλωτό γίγαντα μια εικόνα από το μέλλον, που διασχίζει τις θάλασσες, προσφέροντας μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος