Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο προσβάσιμο σούπερ μάρκετ για άτομα με οπτική αναπηρία

Το πρώτο σούπερ-μάρκετ, που είναι προσβάσιμο για άτομα με οπτική αναπηρία δημιουργήθηκε στην περιοχή της Σχολής Τυφλών ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι πελάτες, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην όραση, μπορούν πλέον να κινούνται με άνεση στο εσωτερικό του καταστήματος και να επιλέγουν τα προϊόντα τους με ευκολία.

Σε όλους τους διαδρόμους του καταστήματος έχει εγκατασταθεί ένας οδηγός όδευσης, ειδικός για εσωτερικό χώρο, που ακολουθεί τη λογική του εξωτερικού.

Όλη η διαδρομή αυτού του οδηγού όδευσης έχει αποτυπωθεί σε έναν οπτικοακουστικό χάρτη, ο οποίος με τις ανάγλυφες διαφορετικές υφές στα ανάγλυφα μέρη του και με έναν οδηγό αναγνώστη pen friendly, μπορεί να δώσει στον χρήστη μία νοητή κάτοψη του χώρου.

Για να είναι αυτόνομο ένα άτομο με οπτική αναπηρία, θα πρέπει να πάει, να δει μια τιμή, ένα προϊόν, την προσφορά του και να αποφασίσει εάν θα το αγοράσει ή όχι. Σε αυτό έρχεται να συμβάλλει η ειδική εφαρμογή, που έχει δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και έχει τη δυνατότητα να σκανάρει τα barcode και να δώσει στο άτομο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος