Στελεχώνεται το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

Στις 19 Μαρτίου κατεγράφη το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή Δεσκάτης Γρεβενών. Έπειτα από ένα 15ήμερο ανακοινώθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια του.  

Δυο ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το κέντρο Υγείας Δεσκάτης όπως είχε διαπιστώσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου.

Το προβληματικό λόγω βλαβών ασθενοφόρο και η έλλειψη παιδιάτρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, το πρωί ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Κωνσταντίνος Χρίστογλου, συναντήθηκε με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, η προκήρυξη για την προμήθεια ενός καινούργιου ασθενοφόρου είναι γεγονός, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση από την  ΠΚΜ.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι γενικότερο. Αφορά την στελέχωση των Κέντρων με ιατρικό προσωπικό, αφού προκηρύσσονται θέσεις, αλλά δεν υπάρχει προσέλευση για την κάλυψή τους. Το κέντρο υγείας καλύπτει ανάγκες και του νομού Λαρίσης που συνορεύουν με τα Γρεβενά, δηλαδή περίπου 10.000 κατοίκους.

Η Παναγιώτα Μπαμπαράμ, υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας, εξηγεί ότι το πρόβλημα σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο όταν η μόνιμη παιδίατρος πήρε αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, προ μιας εβδομάδας άρχισε να πηγαίνει παιδίατρος από το αντίστοιχο Κέντρο Γρεβενών και αμέσως μετά το Πάσχα η θέση θα καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό, από μια επικουρική παιδίατρο.

Όπως φαίνεται τα προβλήματα στελέχωσης τουλάχιστον για τον ΚΥ Δεσκάτης έχουν επιλυθεί. Οι θέσεις των δυο παθολόγων είναι καλυμμένες, ενώ το θέμα των εφημεριών καλύπτεται από δυο γιατρούς που μεταβαίνουν από τα Γρεβενά. Όσον φορά άλλες ειδικότητες εάν χρειαστούν καλύπτονται από το νοσοκομείο Γρεβενών, είπε η κ. Μπαμπαράμ.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα υγείας δεν είναι μικρά νοσοκομεία με όλες τις ειδικότητες, ούτε μπορούν να διαθέτουν τα μηχανήματα για την διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Αυτά τα περιστατικά παντού όπου λειτουργούν παρεμφερή Κέντρα Υγείας στην Ευρώπη παραπέμπονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία, π.χ. στην Γερμανία, την Αυστρία, κ.α..      

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος