Στέγη και φροντίδα για τα ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Λάρισα μέχρι πρότινος ήταν ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονταν από περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, διαπιστώνει τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες.

Μετά την καταστροφική πλημμύρα το καταφύγιο έγινε το σπίτι φιλοξενίας για όλα τα ζώα, γάτες, σκυλιά, όχι μόνο τα αδέσποτα, αλλά και τα δεσποζόμενα- οικόσιτα. Ήδη έως εχθές τοκέντρο φιλοξενούσε 150 ζώα, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.

Η Μαριάνθη Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς του υπουργείου εσωτερικών επιλαμβάνεται του έργου βοήθειας των τετράποδων.

Στέγη και φροντίδα για τα ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Τα ζώα βγήκαν από τα λασπόνερα και οι εθελοντές ανέλαβαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, να τα καθαρίσουν, να τα σιτίσουν και να τα περιθάλψουν, καθώς πολλά έχουν πληγές και τραύματα. Κάποια χάθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους παρασυρόμενα από τα νερά και επιβίωσαν, κάποια άλλα τα φέρνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους, αφού δεν έχουν πλέον στέγη για να τους προσφέρουν, ούτε και τα μέσα να τα συντηρήσουν. Έστω και προσωρινά βρίσκουν τα στοιχειώδη στο καταφύγιο.   

Στέγη και φροντίδα για τα ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Η κ. Δημοπούλου  ευελπιστεί μέχρι να πέσει η στάθμη του νερού, να βρεθούν ζωντανά και να μεταφερθούν όλα τα ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Όπως τονίζει, «Υπάρχει μεγάλη συνεργασία με την ΕΜΑΚ και ο διοικητής προσφέρει τα στελέχη του για την διάσωση και μεταφορά των ζώων».

Στέγη και φροντίδα για τα ζώα από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Είναι εντυπωσιακό ότι πολλοί, προσφέρουν βοήθεια στο καταφύγιο και άλλοι αναλαμβάνουν να υιοθετήσουν κάποιο από τα ζώα που δεν έχουν αναζητηθεί από τους ιδιοκτήτες τους ακόμη.  

Επίσης, οι εθελοντές του καταφυγίου πηγαίνουν τροφές σε περιοχές όπου βρίσκονται αδέσποτα ζώα ή για τα ζώα ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος