Στ.Κωνσταντινίδης: «Ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σκαλοπάτι για να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που ονειρευόμαστε»

«Ένα ακόμα σκαλοπάτι, ώστε να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε» χαρακτήρισε το νέο σταθμό κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Χαιρετίζοντας τη σημερινή τελετή εγκαινίων, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι καθώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει επίπεδο και διανύει μια γόνιμη και δημιουργική περίοδο, το λιμάνι της αναβαθμίζεται σε φορέα διεθνούς εμβέλειας. «Αναδεικνύει», όπως είπε, «τη γεωπολιτική του σημασία, αξιοποιεί τη στρατηγική του θέση, παράγει προστιθέμενη αξία σε τοπικό επίπεδο και πολλαπλά οφέλη σε περιφερειακό, δημιουργεί γύρω του ευκαιρίες ανάπτυξης, συμβάλλει ενεργά στην μεγέθυνση της τουριστικής βιομηχανίας, γεννά θέσεις εργασίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του δυναμισμού και των ευοίωνων προοπτικών της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά».

Αναφερόμενος στο νέο σταθμό κρουαζιέρας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι από τη στιγμή που διατέθηκε στο κοινό προς χρήση, η Θεσσαλονίκη μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι ξεπερνά τα διεθνή δεδομένα. «Το γεγονός ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λογίζεται από το 2022 ως homeport, δηλαδή λιμάνι επιβίβασης ή αποβίβασης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι με αυτόν τον τρόπο η κρουαζιέρα καθίσταται μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί μια μεγάλη τουριστική πηγή για την περιοχή. Από την πλευρά του, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτιμώντας ασφαλώς τα θετικά αποτελέσματα και τις ευοίωνες προοπτικές της χώρας, της περιοχής και της ίδιας του της δραστηριότητας, οφείλει να αξιοποιήσει την πλήρη αναπτυξιακή του δυναμική και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει, όχι μόνο στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων αλλά κυρίως δεσμευόμενο από τον νευραλγικό του ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης και της Μακεδονίας που είναι προορισμένο να διαδραματίσει, για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος