Σποράδες και νησιά Β.Α. Αιγαίου ψηλά στις προτιμήσεις των Βορειοελλαδιτών

Χιλιάδες είναι οι επιβάτες που αναχωρούν με τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και Β.Α. Αιγαίο, ενώ ελάχιστες οι θέσεις για τα ΙΧ, όπως λένε οι πράκτορες των ναυτιλιακών εταιρειών.

Με πληρότητες που ξεπερνούν το 90% εξελίσσεται ο Ιούλιος για το επιβατηγό/οχηματαγωγό που έχει προορισμό τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.Η Λήμνος κερδίζει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ενώ αυξημένη είναι κατά 10% η επιβατική κίνηση για Σποράδες σε σχέση με το 2022.

Για πολλούς Θεσσαλονικείς, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για mini εξόρμηση σε σύντομο χρόνο και χωρίς ταλαιπωρία. Η γραμμή για Σποράδες πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι πληρότητες ανέρχονται σήμερα στο 80%, ενώ αγγίζουν το απόλυτο 100% τέλος Ιουλίου και διαμορφώνονται στο 75% τον Αύγουστο.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες εκτελείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο, για Λήμνο – Λέσβο κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ την Κυριακή το πλοίο προσεγγίζει Χίο, Σάμο, Λέρο και Δωδεκάνησα. Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος