“Σμίγοντας τον κόσμο-Ένα σχολείο…Μία αγκαλιά”: Μία μουσική εκδήλωση με ιερό σκοπό αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία

Σμίγοντας τον κόσμο-Ένα σχολείο…Μία αγκαλιά“, είναι μία εκδήλωση με ιερό σκοπό, αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένη στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

200 μαθητές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και η υπέροχη παιδική χορωδία με 100 μαθητές, θα μοιραστούν τη σκηνή με τη χαρισματική ερμηνεύτρια, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, για την οποία θα παίξει μουσική μόνο με τα μάτια χάρις στο eyeharp, ένα καινοτόμο λογισμικό, η πρώτη τετραπληγική Ελληνίδα μουσικός Αλεξάνδρας Κερλίδου.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, Ελεονώρα Ζουγανέλη, είπε ότι την τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση και δήλωσε χαρούμενη που μπορεί, όπως επισήμανε, να έρθει πραγματικά κοντά στους ανθρώπους. “Λύνονται τα πάντα με την επικοινωνία μέσω της μουσικής…είναι πολλαπλές οι χαρές αυτού του γεγονότος”, ενώ, όπως τόνισε, πέρα από τις προσωπικές της προσλαμβάνουσες, καθώς οι γονείς του πατέρα της ήταν κωφάλαλοι, είναι και η επαφή της με παιδιά με αναπηρία, στις συναυλίες. “Έχουν τρομερή ανάγκη την επαφή αυτά τα παιδιά και αυτόματα δημιουργείται μία επικοινωνία πολύ σπουδαία… όσο μπροστά κι αν πηγαίνουμε χρειάζεται να πάμε ακόμη πιο μπροστά και πιο γρήγορα… Είναι δύσκολο να βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις γιατί υπάρχει και η λύπηση… ο οίκτος δεν πρέπει να έχει θέση σε αυτή την επικοινωνία”, κατέληξε η κα Ζουγανέλη.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισε τους λόγους που η εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα εξέλιξης του ανθρώπου και αλλαγής της ευρύτερης κοινωνίας, ενώ , σε ό,τι αφορά την επιλογή της Ελεονώρας Ζουγανέλη, είπε: “Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της Ελεονώρας Ζουγανέλη, ήταν μονόδρομος, καθώς η χροιά της φωνής, η υπέροχη άρθρωσή της και η ευαισθησία που βγάζει ως άνθρωπος, την κατέστησε από την αρχή ως την πρώτη και μοναδική επιλογή.”

Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής βραδιάς, μαθητές από ειδικά σχολεία, με κώφωση, τύφλωση, νοητική υστέρηση, κινητικές αναπηρίες και με σπαστική τετραπληγία, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα παίξουν μουσική με τα μάτια, χρησιμοποιώντας το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης.

Στο τραγουδιστικό μέρος συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η Χορωδία του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή Παναγόπουλου.

Στο μουσικό μέρος μια ξεχωριστή πινελιά θα δώσουν ο Λευτέρης Πασσιάς με το ΕΕΕΕΚ Σερρών και η συγκλονιστική τυφλή πιανίστρια Λουκία Κασαμάκη, η οποία θα μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο νότες καταδεικνύοντας πώς τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα ενός ανθρώπου.

Τα τραγούδια θα αποδώσουν στην ελληνική νοηματική γλώσσα το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης και το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων Πανοράματος.

Με τον χορό τους θα ολοκληρώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών.

Η μουσική εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται απόψε στη Μονή Λαζαριστών, με ελεύθερη είσοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος