Το Σισάνι στα ορεινά του δήμου Βοΐου του νομού Κοζάνης φημίζεται για τα βιολογικά του φασόλια. Το 95% των κατοίκων του χωριού, το οποίο βρίσκεται στα 850 μέτρα υψόμετρο, ασχολείται με την καλλιέργεια φασολιών. Οι κάτοικοί του τον χειμώνα δεν ξεπερνούν τους 180, ενώ την άνοιξη, όταν ξεκινά η καλλιέργεια των φασολιών, υπερδιπλασιάζονται.
Η ιδέα για τη δημιουργία βιολογικού χωριού, προέκυψε μετά την επίσκεψη ενός γεωπόνου, ο οποίος επισήμανε ότι με τα χρόνια και τη χρήση φυτοφαρμάκων, θα αλλοιωθούν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και η θρεπτική τους αξία.
Ο κ. Δημήτρης Πουρλιάκας, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη είναι παραγωγός φασολιών, που επέλεξε από τα 37 του να ζήσει στο Σισάνι, τον τόπο καταγωγής των γονιών του, και να δραστηριοποιηθεί εκεί, αφήνοντας πίσω την οικογενειακή επιχείρηση. Παροτρύνει όλους τους νέους να αφήσουν τις πόλεις και επιστρέψουν στο χωριό για μία πιο ευχάριστη και ποιοτική ζωή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος