Σέρρες: Εγκαινιάζεται αύριο το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Ένα όνειρο χρόνων για την περιοχή των Σερρών παίρνει σάρκα και οστά, με τη συμβολή πάρα πολλών ανθρώπων με τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης». Το Μουσείο στεγάζεται στο Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής» .

Τα εγκαίνια θα τελέσει αύριο η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης Έλληνα εικαστικό Κωνσταντίνο Ξενάκη, ο οποίος δώρισε 171 έργα του όλων των περιόδων στον Δήμο Σερρών οραματιζόμενος τη δημιουργία ενός μοναδικού στο είδος του Μουσείο στην πόλη των Σερρών. Επίσης, 13 έργα του καλλιτέχνη δώρισε στον Δήμο ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος, ενώ μικρότερο αριθμό έργων άλλοι δωρητές.

Στο Μουσείο μπορεί να περιηγηθεί κανείς στην εξέλιξη του έργου του πρωτοπόρου εικαστικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουνίου 2020 και σε ολόκληρη την καλλιτεχνική του διαδρομή, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και οπτικοακουστικού υλικού.

«Γιορτή του πολιτισμού» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης τα αυριανά εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» τονίζοντας πως «οι Σέρρες αποκτούν ένα νέο τοπόσημο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και σημαντικό προορισμό για το φιλότεχνο κοινό».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος