Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης η Θεσσαλονίκη

Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη σήμερα, ή αλλιώς η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, και σύμφωνα με το έθιμο όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο καπνός  είναι διάχυτος παντού. Οι πρώτες μυρωδιές έχουν ήδη αρχίσει να ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ήδη οι Θεσσαλονικείς έρχονται στο κέντρο της πόλης για να… τσικνίσουν. Το γλέντι αναμένεται να κρατήσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως γινόταν τα χρόνια πριν την πανδημία. Ο καλός καιρός δηλώνουν όλοι βοηθά στο να δημιουργηθεί από το απόγευμα και μετά στο κέντρο το αδιαχώρητο που περιμένουν οι καταστηματάρχες, αλλά και οι καρναβαλιστές κάθε ηλικίας.

Η οδός Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, θα αποτελέσουν και φέτος το επίκεντρο της διασκέδασης, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο που θα ανάψει τις απαραίτητες φουφούδες και τα παραδοσιακά σουβλάκια επί της οδού Ερμού. Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα. 

Διαβάστε επίσης: Ατελείωτο γλέντι για την Τσικνοπέμπτη κι ενόψει Αποκριάς σε όλη η χώρα – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος