Σε μπλε και φουξ θα φωταγωγηθούν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

Σε χρώματα μπλε και φουξ θα φωταγωγηθούν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, αύριο από τις 18:30 έως το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα (18 Μαρτίου). Η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες- μέλους της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι τα ρευματικά νοσήματα αφορούν αποκλειστικά ενήλικες και ιδίως άτομα της τρίτης ηλικίας. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν είναι ότι και τα παιδιά σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ακόμη και αφού συμπληρώσουν τους δώδεκα πρώτους μήνες, μπορεί να προσβληθούν από κάποια νεανική ρευματοπάθεια, που ενίοτε μπορεί να έχει σοβαρότερη εκδήλωση από αυτή που συναντούμε σε ενήλικους ασθενείς. Μάλιστα, η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα συγκαταλέγεται στα συχνότερα παιδιατρικά νοσήματα μετά την παιδική επιληψία και το νεανικό διαβήτη, αφού 1 στα 1000 παιδιά προσβάλλεται από αυτήν. Ο ειδικός γιατρός είναι ο παιδορευματολόγος, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση οδηγούν σε καλύτερη πρόγνωση των νοσημάτων αυτών.

Η 18η Μαρτίου καθιερώθηκε το 2019 ως Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων από την Ευρωπαϊκή Παιδορευματολογική Εταιρεία (PReS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Παιδιά με Αρθρίτιδα (ENCA). Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ημέρα αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες και με τη συμμετοχή μελών του, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο, με τίτλο « … Και τα παιδιά μας μεγάλωσαν…», όπου ενήλικοι πλέον ασθενείς με νεανικό ρευματικό νόσημα καταθέτουν τις μαρτυρίες τους και δίνουν μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας.

Το βίντεο θα προβληθεί από το λογαριασμούς της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος