Όταν η φύση ακολουθεί το δικό της μονοπάτι οι άνθρωποι ανακαλύπτουν καινούργια, δημιουργώντας νέες προοπτικές στον διατροφικό τομέα.
Σε μια μεγάλη ιχθυοτροφική μονάδα στους Γεωργιανούς Ημαθίας ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, παρατηρεί πως μεγαλώνει ένα νέο είδος στις μεγάλες δεξαμενές.
Ο Στέλιος Κελεσίδης, τεχνολόγος ιχθυολόγος εξέλιξε το ιχθυοτροφείο που λειτουργεί από το 1999 στους πρόποδες του Βερμίου. Σε καινούριες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εκτρέφονται πέστροφες και παράγονται γεννήτορες με την καλύτερη διατροφή, εμπλουτισμένη με Ω3, καθώς στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή άριστου προϊόντος.
Σύμφωνα με τον κ. Κελεσίδη, η διασταύρωση σολομού με την πέστροφα δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα και το είδος που εκτρέφεται έχει περισσότερα λιπαρά Ω3. «Έχουμε κρατήσει γεννήτορες για να υπάρχει συνεχώς το είδος».
Στο εξωτερικό είναι γνωστή αυτού του είδους η ιχθυοκαλλιέργεια. Παρά το ότι είναι άγνωστη στην Ελλάδα το ιχθυοτροφείο παράγει τα τελευταία δυο χρόνια περιζήτητα αλιεύματά. Και αυτό γιατί όπως λέει ο κ. Κελεσίδης, «Οι περισσότεροι βγάζουν ψάρια άσπρου χρώματος γιατί δεν κατάφεραν να έχουν σωστούς γεννήτορες».
Το γευστικό και το ποιοτικό δίνουν το πλεονέκτημα σε αυτά τα ψάρια. Σε απόσταση πενήντα μέτρα από την πηγή των νερών η επαφή των ψαριών με το φυσικό περιβάλλον και η άριστη διατροφή δίνουν το καλύτερο προϊόν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος