Σε εγρήγορση ο μηχανισμός για την αρκούδα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για την παρουσία αρκούδας στις περιοχές. Η τελευταία καταγεγραμμένη κινητικότητα του ζώου ήταν πριν τρεις μέρες, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου υπάρχουν πολλές κερασιές.

Συνεχίζονται οι δράσεις απώθησης της αρκούδας, η εμφάνιση της οποίας από τις αρχές του Μαΐου, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών της ΠΕ Χαλκιδικής ανήκει στο είδος της καφέ αρκούδας και εικάζεται ότι είναι ένα αρσενικό ζώο περίπου 4 ετών.

Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής συντονίζει τις ενέργειες των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης, που πραγματοποιούν δράσεις απώθησης του ζώου από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

«Οι ομάδες αυτές θα απομακρύνουν την αρκούδα αξιοποιώντας κάποιες κροτίδες προκειμένου το ζώο να ενοχληθεί από τους θορύβους και να φύγει, επιπλέον όταν εντοπιστεί και παγιδευτεί θα της τοποθετηθεί ένα κολάρο για να μπορούμε να βλέπουμε σε ποιες περιοχές κινείται», όπως αναφέρει ο Παύλος Μπεκιάρογλου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο των δράσεων εντοπισμού του ζώου, το επιστημονικό προσωπικό της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» προχωρά στην εγκατάσταση ειδικών καμερών και δικτύου με κάμερες live streaming.

Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα στον νομό, για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που συναντήσουν το ζώο, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή και την πρόληψη ζημιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος