Αποκατάσταση της τοιχογραφίας για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης από την “Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη”

Σε άμεση αποκατάσταση των φθορών που προξένησαν άγνωστοι στην τοιχογραφία για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και την εξόντωσή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα, στην οδό Μιχαήλ Καλού, στη Θεσσαλονίκη, προχωράει η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη». Υπογραμμίζεται, δε, ότι τα μέλη της «Ομάδας του Βαρδάρη», που αποτελείται από ανθρώπους σε φάση απεξάρτησης, εργαζόμενους/ες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, εταίρους στο κοινωνικό πεδίο και έχει την συμπαράσταση μεγάλου αριθμού πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να μην επικρατήσουν οι «σκοτεινές δυνάμεις».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην τοιχογραφία μουντζουρώνοντας την ταμπέλα που συνοδεύει το έργο. Η τοιχογραφία, η οποία είχε ολοκληρωθεί πρόσφατα, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» μέσω του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η ομάδα UrbanAct και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη του δρόμου Same84, με την υποστήριξη της Action Aid Hellas.

Στο μεταξύ, τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα, επί της οδού Μιχαήλ Καλού, με θέμα τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και την εξόντωσή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. «Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα και μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι οφείλουμε να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για να καταπολεμήσουμε μέσα από την ιστορική πραγματικότητα και την γνώση κάθε απόπειρα αναβίωση των ιδεολογιών που βύθισαν την ανθρωπότητα στο Ναδίρ», υπογραμμίζει η ΙΚΘ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος