Σε 11 μόνο δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας κάλπες και πάλι την Κυριακή

Κάλπες στήνονται και πάλι σε έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν κατάφεραν να εκλέξουν δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να διαμορφώνονται εκ νέου τα εκλογικά τμήματα, να μεταφέρονται τα παραβάν, τα ψηφοδέλτια και το απαραίτητο εκλογικό υλικό ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έξι δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Δέλτα και Θερμαϊκού), δύο στη Χαλκιδική (Πολυγύρου και Κασσάνδρας) και από έναν δήμο σε Ημαθία (Ηρωική Πόλη Νάουσας), Πιερία (Πύδνας – Κολινδρού) και Πέλλας (δήμος Πέλλας).

«Οι ψηφοφόροι θα πάρουν στα χέρια τους καινούργια ψηφοδέλτια που θα έχουν το όνομα της παράταξης και του επικεφαλής και όχι τα μακροσκελή ψηφοδέλτια της πρώτης Κυριακής, συν το λευκό. Δεν χρειάζεται σταυρός και γι’ αυτό οι πολίτες δεν θα βρουν στυλό μέσα στο παραβάν», δήλωσε ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

Στους συνολικά έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας θα στηθούν 1.374 εκλογικά τμήματα, περίπου το 1/3 των τμημάτων σε σχέση με τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ενώ αναμένονται πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει σταυροδοσία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μία σαφής ένδειξη θα έχουν οι ψηφοφόροι γύρω στις 9 το βράδυ για τους περισσότερους δήμους, εκτός κι αν «η μάχη πηγαίνει ψήφο ψήφο», οπότε η αγωνία θα κρατήσει μέχρι και τα τελευταία εκλογικά τμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος