“Ραντεβού στις βρύσες” από τη Greenpeace… γιατί όλοι έχουν δικαίωμα σε καθαρό πόσιμο νερό

Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας της Greenpeace, η οργάνωση ξεκινά το νέο πρότζεκτ με όνομα «Ραντεβού στις βρύσες», με στόχο να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών για όλους.

Σύμφωνα με την κα Βίκυ Μαγκλάρα, υπεύθυνη εθελοντών της Greenpeace, μέσα από τη σελίδα του πρότζεκτ, οι πολίτες θα μπορούν να δουν σε χάρτη πού υπάρχουν δημόσιες βρύσες, ποιες λειτουργούν και ποιες όχι, ενώ θα μπορούν να προσθέσουν και οι ίδιοι τις δημόσιες βρύσες που θα εντοπίσουν. 

Μέσω του “Ραντεβού στις βρύσες”, η εθελοντική ομάδα και το γραφείο της Greenpeace διεκδικούν την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό παντού, τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και των απορριμμάτων και την ορθολογική χρήση του νερού.

Όπως τόνισε η κα Μαγκλάρα, εν έτει 2023, είναι αδιανόητο να υπάρχουν δήμοι με βρύσες εκτός λειτουργίας ή δήμοι που δεν έχουν καν προχωρήσει σε ανάλογο σχεδιασμό. Τέτοια έργα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, πρόσθεσε, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δήμων να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν νερό από τις δημόσιες βρύσες.

Ακόμη, οι δημόσιες βρύσες θα πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ζώα και πουλιά, με ειδικές γούρνες κάτω ή δίπλα στη βρύση, όπου θα καταλήγει η ποσότητα νερού που θα περισσεύει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος