Rafting και ιππασία δίπλα στις πηγές του Αχέροντα

Μονοπάτια μέσα στην άγρια φύση, δάση με πλατάνια και rafting σε παγωμένα, πεντακάθαρα νερά, υπόσχεται ένας μοναδικής ομορφιάς τόπος στην Θεσπρωτία.

Rafting και ιππασία δίπλα στις πηγές του Αχέροντα

Στην Γλυκή Θεσπρωτίας σε μια παραποτάμια διαδρομή, έφιππος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος,  ξεναγεί τους τηλεθεατές σε μια γωνιά του παραδείσου.

Ο Ηλίας Φωτίου υπεύθυνος της κοινοπραξίας Αχέροντα  αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η πληρότητα των καταλυμάτων για το διάστημα των εορτών είναι στο 80-85%.

Με 150 κλίνες το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από τον νομό και τις γύρω περιοχές.

Rafting και ιππασία δίπλα στις πηγές του Αχέροντα

Ένα πλήθος δραστηριοτήτων στο ποτάμι και στα απόκρημνα μονοπάτια περιμένει τους πιο τολμηρούς, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να απολαύσουν την γαλήνη του τοπίου, που ξεκουράζει πνεύμα και σώμα.

Η ιππασία είναι ένα παιχνίδι με τα άλογα, που μπορούν να δοκιμάσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι εκπαιδευμένα και έχουν φυσική φιλική προσέγγιση με τους ανθρώπους.

Πολύ κοντά στα Γιάννενα και την Πρέβεζα όσοι αποφασίσουν να περάσουν το Πάσχα εκτός των τειχών θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ήδη για τις γιορτές ξεκινούν και οι πτήσεις από το εξωτερικό, οπότε οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τον “πολύγλωσσο” ήχο του ποταμού.

Rafting και ιππασία δίπλα στις πηγές του Αχέροντα

Η πορεία κατά μήκος του Αχέροντα, ο οποίος τρέχει τα νερά του στον “Κάτω Κόσμο”, γίνεται μια εξαιρετικά διασκεδαστική εμπειρία εάν συνοδεύεται και από το κατάλληλο ανάγνωσμα. Χωρίς της “λήθης το ύδωρ”, με τους Νεκρικούς Διαλόγους του Λουκιανού, ανά χείρας, θα συναντήσουν μεταξύ πολλών και γνωστών άλλων τον Ραδάμανθυ, τον τύραννο Μεγαπένθη, την Κλωθώ μαζί με όλους εκείνους που βρέθηκαν στον Αχέροντα και πραγματικά θα διασκεδάσουν μέχρι δακρύων με τις απίστευτες ιστορίες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος