Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Γιάννουλη η Δ. Μηχαηλίδου

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γιάννουλη, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συνοδεύονταν μεταξύ άλλων και από την βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ., Στ. Μπίζιου.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών με την πρόσληψη προσωπικού, αλλά και την απασχόληση για τον ερχόμενο χρόνο για 200 άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Γιάννουλη η Δ. Μηχαηλίδου
Από την πλευρά της η Λαρισαία βουλευτής της ΝΔ κ. Στ. Μπίζιου σημείωσε μεταξύ άλλων: “Βρέθηκα σήμερα μαζί με την υφυπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου στο παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γιάννουλη, στα πλαίσια της καμπάνιας του Υπουργείου “race for autism” που αποσκοπεί στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα αυτισμού, όμως για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε ημέρα είναι ημέρα των ατόμων που βρίσκονται στα φάσμα του αυτισμού.
Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Γιάννουλη η Δ. Μηχαηλίδου
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει πρωτοβουλίες για την ανίχνευση αναπτυξιακών διαταραχών, όπως ο αυτισμός στα παιδιά, ήδη από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ενισχύει την απασχόληση για άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, μέσω προγράμματος υποστηριζόμενης απασχόλησης για 200 άτομα, που θα πραγματοποιηθεί το 2022, με κάλυψη μεγάλου μέρους του μισθού και παράλληλη εργασιακή υποστήριξη και καθοδήγηση των ωφελούμενων.
Εξάλλου, έχουμε ενισχύσει τις δομές κοινωνικής πρόνοιας με την πρόσληψη εργαζόμενων ώστε να εξασφαλίζουμε υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες προς τους χρόνια πάσχοντες αλλά και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες λόγω covid19, ανάγκες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ