Π. Τσάκωνας: “Πρέπει να συγκροτηθεί ένα συνεκτικό, συμπαγές σύστημα διαχείρισης κρίσεων” (audio)

Array

Υπέρ της συγκρότησης ενός συνεκτικού, συμπαγούς συστήματος διαχείρισης κρίσεων, κυρίως χαμηλής έντασης, που να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και να προλαμβάνει κρίσεις τάχθηκε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σπουδών Ασφάλειας και Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Τσάκωνας μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «θεσμική θωράκιση» εξηγώντας ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να έχει υπό την εποπτεία του όλους τους φορείς που είναι εντεταλμένοι να διαχειρίζονται κρίσεις, να απαντά με μια φωνή και να ενισχύει τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς.

Υποστήριξε πως το εσωτερικό μέτωπο πρέπει να είναι αρραγές απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και να υπάρχει συνεννόηση προσθέτοντας πως η πολυφωνία που μπορεί να εξελιχθεί σε κακοφωνία, δεν έχει θετικό πρόσημο για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των εταίρων μας, επεσήμανε πως πρέπει να είναι περιορισμένες οι προσδοκίες μας ως προς τον τρόπο που ο εξωτερικός παράγοντας (είτε κράτη είτε διεθνείς οργανισμοί) είναι διατεθειμένος να παρέμβει και μέχρι ποιου σημείου.

Τέλος, για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων εκτίμησε πως δε μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα καλύτερο από μια συνύπαρξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ