Μ. Όθωνας: «Υπάρχει ανάγκη για ευρύτερες συνεννοήσεις» (audio)

Array

Για «ένα μεγάλο στοίχημα που θα κριθεί από το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει στους πολίτες» μίλησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη αναφερόμενος στις διεργασίες για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.

Όπως εξήγησε ο στόχος είναι «όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, που δεν εκφράζονται από τις συντηρητικές απόψεις της Δεξιάς και της δήθεν Αριστεράς, να βρουν χώρο συμμετοχής και έκφρασης» και «να επιλέξουν με ανοιχτές και διάφανες διαδικασίες την ηγεσία».

Υποστήριξε ότι «η Παράταξη έχει πλούτο στελεχών και οι θεμιτές υποψηφιότητες είναι καλοδεχούμενες», ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο» και όχι δυσανάλογος αριθμός υποψηφιοτήτων.

Για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο εγχείρημα υπογράμμισε πως «φύση και θέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μέρος αυτής της προσπάθειας και μάλιστα από διακριτή θέση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του νέου φορέα με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ανέφερε ότι «υπάρχει ανάγκη για ευρύτερες συνεννοήσεις», σημειώνοντας, ωστόσο, «ας μη σπεύδουμε να κάνουμε σενάρια για την επόμενη μέρα πριν μιλήσει ο κυρίαρχος λαός». Πάντως, ξεκαθάρισε πως «όποιος ψάχνει για δεκανίκια, ρεζέρβες και συμπληρώματα σε ετεροβαρή κοινοβουλευτικά σχήματα ας τα αναζητήσει αλλού, όχι σε εμάς πια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ