«Αν πράγματι οι Ευρωπαίοι έχουν στόχο η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, θα φανεί εδώ» επεσήμανε, αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη υπογράμμισε ότι δεν είμαστε πια απομονωμένοι καθώς υπάρχουν συμμαχίες και χώρες που προσπαθούν να προωθήσουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Για την ποσοτική χαλάρωση εξήγησε πως, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από άλλα δίκτυα. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι το σήμα που θα λάβουν οι αγορές, ένα σαφές μήνυμα, ώστε να επιχειρήσουμε και να υπάρχει δυνατότητα εξόδου στις αγορές γιατί μόνο τότε μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από την επιτροπεία» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόθεση συναίνεσης για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής για το χρέος και γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα ανέφερε ότι «οι συνεννοήσεις πάντα συνεισφέρουν θετικά, αλλά πρέπει να υπάρχουν και προϋποθέσεις». «Εδώ και δύο χρόνια ακούγαμε μόνιμα επιχειρήματα με την έννοια ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, να γίνουν εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες δυσκολεύουν τα πράγματα για να υπάρχει μια συναίνεση και αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο του πολιτικού συστήματος» σημείωσε. Ωστόσο, εξήγησε ότι «χρειάζεται εθνική προσπάθεια όλου του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να πιέσει ο καθένας, όπου μπορεί, στους χώρους που εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν περιθώρια να κάνει κάποιος αντιπολίτευση, αρκεί να βγούμε από αυτήν την κρίση» υποστήριξε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος