Ράνια Αντωνοπούλου: “Το πρόβλημα ήταν οι μη σωστά κατανεμημένοι πόροι” (Audio)

«Το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε ως τώρα ήταν ότι ακόμη και οι έστω πενιχροί διαθέσιμοι πόροι δεν ήταν σωστά κατανεμημένοι, δεν ήταν στοχευμένοι», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι λεπτομέρειες για το οποίο αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, το οποίο αφορά τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν άμεσα 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, η κυρία Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι οι άνεργοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας είτε να το χρησιμοποιούν σαν μια επιταγή που θα επιτρέψει σε επιχειρηματίες πολύ μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων να τους προσλάβουν.

Θέλουμε να δούμε τι είδους απορρόφηση θα υπάρξει, να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις και στο μέλλον να διευρύνουμε το σχετικό πρόγραμμα ώστε να αφορά όλους τους ανέργους, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, η κυρία Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο θα νομοθετηθεί το σχέδιο που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία, επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά τραύματα και στρεβλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος