Γ. Δημαράς : “Ψήφισα παρών στο πλαφόν του 3%” (audio)

Το λόγο για τον οποίο ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που αφορά το πλαφόν εισόδου των κομμάτων στη βουλή, εξήγησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη

«Ήταν μια θέση των Οικολόγων Πράσινων και ήμουν υποχρεωμένος να την εφαρμόσω. Αν ήταν θέμα να πέσει η κυβέρνηση θα άλλαζε και η τακτική», σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι είχε προηγουμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τη θέση του. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία προσπάθεια να τον μεταπείσουν.

«Σε ζητήματα αρχών που έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της πολιτικής οικολογίας και κόντρα στη συνείδησή μου δεν θα ψηφίσω. Κάθε φορά σταθμίζεις την ψήφο σου, συνεκτιμάς όλους τους παράγοντες, και αυτή είναι σοβαρή στάση. Δεν έχω πρόθεση να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, ούτε και να ψηφίζω το κάθε τι που είναι ενάντια στις αρχές μου», τόνισε ο κ. Δημαράς, προσθέτοντας ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος και διαβούλευση στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ