“Μένουμε Θεσσαλονίκη”: Αφιλόξενες οι παιδικές χαρές του κέντρου για τα παιδιά

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και εντονότερα είναι τα παράπονα νέων γονέων που διαμένουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στις παιδικές χαρές, δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό για τα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα παιδική χαρά της Ροτόντας, η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται μέρα μεσημέρι, ενώ εκείνη της Αριστοτέλους περιτριγυρίζεται από εγκληματικά στοιχεία.  Επίσης οι χώροι όπου παίζουν τα παιδιά είναι απίστευτα βρώμικοι, ενώ  ο κανονισμός τους παραβιάζεται συχνά από ιδιοκτήτες κατοικιδίων που τις χρησιμοποιούν για τις ανάγκες των ζώων τους ή από ανθρώπους κάθε ηλικίας που τώρα με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα χρησιμοποιούν τα παγκάκια τους για καφενείο.

Η δημοτική κίνησηΜένουμε Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι ο Δήμος νίπτει τας χείρας του, και αρκείται στο να αναπλάθει τις παιδικές χαρές, βάσει των νέων οδηγιών ασφαλείας. Πώς, ή αν θα λειτουργούν αυτές μετά, δεν τον ενδιαφέρει, επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της. Θα μπορούσε, φυσικά, η δημοτική αστυνομία να εντάξει και την επίβλεψή τους στις περιπολίες της ή η δημοτική αρχή να ορίσει φύλακες για κάθε παιδική χαρά που να φροντίζουν για την καθαριότητά τους ή να ειδοποιούν για τυχόν καταστροφές (κάτι αντίστοιχο με τους σχολικούς τροχονόμους).

Οι γονείς υποστηρίζουν τέλος ότι πολλά θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος, προκειμένου το κέντρο της πόλης να καταστεί φιλικότερο για τα παιδιά και τις νέες οικογένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος